петък, 29 октомври 2010 г.

Сляпа среща в Интернет...

...или защо да отидеш на проститутка си е жива оферта.


Лъжливата джунгла на Интернет е може би последната, която не се нуждае от спасяване, просто защото се разраства всеки божи ден. Tам уж било имало всичко, та затова първата дума, която 90 % от хората проверяват, когато за първи път ползват Интернет, е “sex”. Само дето на картинка не е като наистина.
Клишетата за „забързания свят в който живеем” за нещастие са много верни. Колкото повече работа– толкова повече пари, колкото повече кинти – толкова по-малко свободно време, респективно по-малко сещате се какво. Интернет, дъртият сводник, не е оставил дори сакралния акт на коитус да се изплъзне от алчната му хватка. И понеже повечето хора живеят пред компютъра, а 2 и 2 по традиция си прави 4, стигаме до специализираните сайтове за запознанства, така популярни по цял свят. И докато обикнoвеният трудов човек винаги е мислил само за пиене и ебане, обществото като цяло се развива в насока „създаване на удобства” именно за този среден потребител на житейски авантички. Факт - Интернет-запознанствата отдавна вече не са модерната екзотика, която бяха навремето, но в крайна сметка едноличен василевс в мрежата си остава Онан.
Благодарение на глобалното село, интернационалните достижения в областта огряха и Софийско равно пОле. На родна земя обаче криворазбраната цивилизация щедро осеменява майката на всички абсурди, а музата, вдъхновила тази статия, е дете на кръвосмешението между балканския псевдомачизъм и гореспоменатата майка.

Помните ли как започна всичко?Влизаш в mIRC под името “bogat_i_gotin_22”, или примерно „SexyKotence14”, и, задавайки фундаменталния въпрос „hi, asl pls”, да осъществяваш стихийни социални контакти. По това време в чужбина някои хора вече имаха по няколко брака, респективно развода, благодарение на Интернет. Сега нещата имат друг облик.
Три разкъртващо смешни часа, прекарани из различни български сайтове за запознанства, ми доказаха, че и тая хубава идея нещо не е транспонирана като хората. Социалните сайтове са препикана територия за възрастовата група „под 25” (изключае Фейсбук, но той има различна идея). Тъй де - да изпадне нещо свежо интернетско май-май съвпада с шансовете на България да се класира на следващото Световно (демек не баш нулев, ама съвсем малко над абсурдното). Ако си обикновен мъж, който търси лесна привлекателна жена да се позабавлявате, шансовете се равняват на горепосочените. Ако си човек от какъвто и да е пол, който мечтае да срещне любовта на живота си или иска да създаде семейство, шансовете са кръг. Николко. Нищо. Нула. Ако си жена, която търси секс без ангажименти – честито, избери си random peasant и бъди щастлива (поне до първия домашен побой). Даже може и да не те бият, ама това вече си е до късмет.


Изпъква резонният въпрос, на който мъжете ще си отговорят сами и наум (‘щото на глас ги е срам): коя е тая привлекателна, разкрепостена, отворена към нови запознанства и секс за една нощ мацка, която ще си пуска снимки в Интернет и ще седи да си чати с непознати, вместо да излезе на улицата и да ловува на воля, пък на всичкото отгоре ще се спре баш на теб? Нещо не се връзва, малко е като да сондираш за нефт в саксиите на баба ти.

По-вероятно е от другата страна да стои типичен представител на някоя от следните категории, търсещи „запознанство” (каквото и да означава това):
1. Социалните инвалиди – сайтовете за запознанства са създадени за тях. Хора, които не могат да се справят с вълните адреналин, които ги обливат при среща с физически привлекателен човек, а смущението им се излива под формата на струя свръхинтелигентна повърня. Вариациите в поведенческия модел варират от несвързан брътвеж/заекване до асоциално мълчание. Най-често иде реч за готини хора, но патологично неуверени, срамежливи и необщителни. Притесняват се да направят първа стъпка. Страхът да не бъдеш отхвърлен поставя огромни бариери пред общуването, а както всички знаем, в чата е доста по-лесно.
Съвет: няма. Не съм нито Миглена Ангелова, нито Наталия Симеонова. Оправяй се!

2. Хомосексуалисти – ако си гей/лесбийка, значи добре дошъл във вечните ловни полета. Ако си обратен, който не си пада по откровени швестърчета, и в бара отидеш да се пробваш с някой хетероизглеждащ мъж, шансът да ти затворят окото с тупаница скача до небето. Туш с барабаните – в Интернет никой не раздава шамари, а еднополовата любов процъфтява. Ето защо в adult-сайтовете бъка от анални глезльовци, които не се притесняват да се предлагат. Moжеш да ги намериш в www.gepime.com, www.elmaz.bg и други.


3. Обвързаните – грубата реалност е, че много малко от регистрираните в сайтове за запознанства профили в действителност търсят дългосрочна връзка или краткосрочен кеф. При този тип потребители има няколко движещи стимула – да се покажат, да задоволят воайорски страсти, да поклюкарсват, да се отъркат в други като тях, или ”просто ей така”. Статус: In a relationship или ”0b14am s1 m1l0tooOoo!!!”.
К’во се хвалиш, бе, да ти еба майката обвързана? Можеш да намериш представители на „Обвързаните” във всеки един сайт. Възрастова група – от 11 до 66 години.
Съвет: откажи се, предстои ти пълна загуба на време. Шансът дори да докоснеш красив женен MILF, с която си се запознал чрез БГ-сайт, е почти нулев. Вариантът е по разни суингърски форуми, там съм чувал, че е проверено и изпитано. Ако все пак ти върже, изкъпеш се, а червеното не иска да се махне, значи не е червило, а трипер.
4. Учениците – мечтата на серийния онанист. Апендикса на еволюцията. Армия от „почитателки на поп-фолка” на средна възраст 14 години, които „обичат kOponite” и „da izlizat s priqteli”. Те се борят за виртуална слава в типичните тийн-сайтове, като например www.sladur.com, www.aha.bg , www.impulse.comр, www.flirt4e.com, както и моя личен фаворит – www.sofianci.com.

Малка вметка за фаворита – мотото му е „Кажи „край!” на селото!”, а още с влизането те посреща профила на „$–Ne6tYyyYYyY*$ladkYyyYYy14$$”, която според регистрацията си е родом от Гниляне(?!?!), на снимката се вижда само 1/3 от лицето й, другите 2/3 са гледжосани устни и фризура, а редом до нея се мъдри профила на явно популярния напоследък „Vankata_Gangstera$$$”. Според регистрацията си той е от Световрачене. И май определено не е казал „край!” на селото.

Бонусът е, че научих имената на Софийски квартали, за чието съществуване дори не съм подозирал, да се таковам у 21 годишния столичанин. А също, че има хора от квартал Войнеговци и Требич, които се опитват да кажат „край” на селото, което е горе-долу като Ин да иска да бие Ян, ама нейсе.
Бяхме стигнали до виртуалната слава. Наличието на система за рейтинг на регистриралите оставя запознанствата на заден план. Хората (защото там момчетата и момичетата са горе-долу по равно) си качват снимки, пишат си плюсчета и минусчета, отмъщават си за ниски оценки, оценяват се по достойнство чрез коментари от типа на „XybaWaaaaaa Cuuuuu!”, “nogu seksi pi444444444”, “kote 6ti izqm 4ere6kata”, “KRASAVICATA M1111111, MNOGY SI TE B14KAMMMM” и други подобни. В общи линии споменатата вече виртуална пишка (парадокс – и жените имат такава, а Зенон умира от кеф) расте, но не старее пропорционално на броя на положителните коментари. Негативните коментари, тип „kYrVaaaaa s1 !”, “N3 m3 k3f16”, “groznaaaaaaaaaaaa”, “pуууmiq si”, „p0000m1q siii” и други подобни моментално се трият, вече разбрахме защо. Често се наблюдава сливане между „Обвързаните” и „Учениците”, а резултатът е обвързани ученици, които ползват сайтовете за запознанства само за да демонстрират, че имат гаджета. В тази възрастова група приятелствата се развиват само между познати – за да стане каквото и да било трябва да си спал с приятелка на приятелка и да те препоръчат. Естествено трябва да си ученик, защото по-горните възрастови групи са „дърти”, а полубогаташите с коремче вървят повече пред студентките. В общи линии идеята е да се покажеш, за да обереш задклавиатурните шпакли на загорелите петнадесетгодишни футболисти (ако си момиче), а ако си изрусено с кислородна вода момче – лепкавите целувки (:*:*:*) на пъпчивите охранителки на кварталните баронеси.
Да си грамотен не е секси. „Пълен член” навява фалически асоциации, а запетаите са ‘so 80’s.

5. Малолетните – Еееемииии... FAIL, бате. Даже не си го помисляй, ще те осъдят. Под 14 годинки не барай, дори да ти харесва. Като цяло при малолетните „секс, наркотици и алкохол” = чекии, аспирин и боза. Такъв е животът.


6. Проститутки – секциите „Ева търси Адам”, „Адам търси Адам”, „Адам търси Ева” и прочие очевидно се радва на особена популярност, защото в почти всички „некомерсиални” (не-тийн) сайтове могат да се видят едни и същи обяви с едни и същи снимки. Направо да се чудиш как обществото успява да изхрани всички „перверзни бизнес-дами със собствен терен и богат набор от еротични играчки” и „надарени мургави симпатяги с отлична хигиена”. Психопортретът на тази група не предполага „трайна връзка с цел брак”, а да си плаща и баба знае, така че съвет: ако толкова вече не се трае, а имаш и излишни пари, отиди в истински бардак. Там предпочитат 10 пъти да ти вземат по 100 лв., отколкото 1 път да те набият и да ти вземат олющения „жи си йем”. Или просто отиди в Студентски град – там с 80 лв. в джоба и широки жестове можеш да минеш за първи братовчед на среден феодал от Хасково. Даже няма да ти се налага да говориш (което е добре).
Вместо заключение ще ти представя последната ясно обособена група – тази на Шегаджиите. С думи прости – аз. Шегаджиите сме тези, които си правим профили, тикани от интимната мисъл кротко да се погаврим. Констатирайки, че „младежта за нищо не става” и „Интернет е пълен със селяни”, всъщносът се съсипваме от смях. Съвет: много внимавай какви снимки ъплоудваш, както и с кого си чатиш. Ако един прекрасен ден си купиш списание, в което трябваше да има цици, а видиш себе си, значи си си чатил не с изрусената приятелка на дъщеря си, която е на 13 и се снима сама с телефона, а с Шегаджия с висок процент подкожна мазнина.
Съвет номер две: за да не си губиш времето, пробвай по изпитания стар начин. Ако не връзва – www.pchelichki.com. Със сигурност ще ти излезе по-евтино. Айде, гууд лък, и да разкажеш!

2 коментара:

  1. Няма да забравя една твоя реплика - бяхме в подлеза на Орлов: "Абе т'ва да си толкова изпаднал, че да си плащаш за жена!"... та така.

    ОтговорИзтриване