сряда, 13 януари 2010 г.

14 януари


Утре става една година от протеста пред Народното събрание. За тази една година доста неща се промениха, но и още доста останаха същите. Дал съм си обещание, че още известно време няма да давам оценки, да анализирам действия или да се противопоставям като цяло. Просто е твърде рано. Засега си позволявам само да "се разграничавам", да "не подкрепям" или (както в случая с промените в ЗЕС) "да съм рязко против", а често съм категорично "за".
Както и да е, утре пак ще има протест. Гнусното е, че той е организиран от представители на БСП. Последните, дистанцирайки се от всякакъв морал, сега смеят да протестират, въпреки че самите те се опитаха да прокарат в Парламента сходен законопроект. И то на два пъти! Тук оценяваме ролята на НДСВ, които успяха да го блокират.
Та, чудя се, да бъда ли там, или да не бъда? По-скоро не. Много искам да отида, защото чувствам каузата близка и особено важна. Не гарантирам, обаче, как ще се почувствам, нито как ще реагирам, когато бъда обкръжен от комунистически обърни-плащове, щатни протестиращи, обърканите хора на Расате, всякакъв род "младежки формации" от сорта на "23 септември", "Устрем" и тем подобни. Някакси ми се иска сега, когато протестът има наистина важна цел, да бъда там, но не искам да рискувам да бъда лост (макар и твърде незначителен) в ръцете на БСП и сродната им "хайка негодяи".
Не ми се иска този път аз да бъда инициатор на масовото сбиване, а ако отида на площада почти сигурно ще го направя. Така че май ще пропусна, въпреки че много искам да бъфа там. Просто няма как да се дистанцирам от тези, които толкова много презирам и Пушкиново томление да ошамаря едно хубаво, въпреки че няма да има никаква файда - все пак накрая винаги опира до "едни кинти". А те, пусто, надвиват всякакъв морал.
Post Scriptum: - за тези, с които не се познаваме лично - това на снимката съм аз, датата е 14 януари 2009.

6 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. И кого би сбил, ако присъстваш? Студентите трябваше да си направят своя организация миналия януари, но уви...

    ОтговорИзтриване
  3. *усмихва се*
    не само за тези, с които не се познаваш лично.

    ОтговорИзтриване
  4. В синоним на "студентска организация" се е превърнало движение "Устрем", които са едни абсолютни, събрани от кол и вЪже, гьотферени, на които единствената им житейска функция е да разсъждават в лозунги. Как може да влезеш в чужда лекция, да изнесеш "пламенно слово" под надслов "Всички университети - на студентите!" и после да обясняваш, че вършиш нещо значимо! Това е пълен абсурд! Следващото слово какво ще бъде? "Всичката вода - на моряците"? "Всичкият секс - на проститутките?", или може би "Всичката политика - за политиците"? Айде, аман от глупаци всякакви!
    С кеф бих утрепал некой от дебилите на Расате, другите олигофрени със петолъчките от движение "23 септември", както и всеки, гласувал за РЗС, а за БСП-арите - да не говорим! Повярвай ми - от моята камбанария има много материал, и то целият - ЛОШ!

    ОтговорИзтриване
  5. а какво общо имат болшевиките с протеста. аз малко пропуснах събитието и за това питам.
    Никола, че ти си бил съвсем младеж. браво:))

    ОтговорИзтриване
  6. Хехе, да, на 21 години съм (и то отскоро). Можеш да ме намериш във Фейсбук :) Болшевиките имат общо с това, че протестът беше организиран от БСП. Те, като едни радетели за демокрация, направоха сайт и спонсорираха цялата кампания "България не е Биг Брадър". Всичко дотук - чудесно, с изключение на факта, че на всички нас е ясно с каква "висша"(низша) цел се прави всичко - саботаж и "разделяй и владей". А техните 16 годишни изчадия, на които мисля много скоро да обявя лична война, се превръщат в щатни протестиращи. Ще играят шамарите, усещам аз, а после ще се жалват по форумите как "крайнодесни агресивни елементи упражняват физическо насилие"...

    ОтговорИзтриване