събота, 5 февруари 2011 г.

CS

Играя Counter Strike ot шести клас, което са има-няма 11 години вече (ако броим и прекъсванията). И никога не можах да разбера защо при едни и същи условия хиляди различни хора в продължение на 11 години правят едни и същи малоумни грешки. Да, малоумна компютърна игра е, но е симптоматична за определени дефицити.
Не става въпрос за лоша реакция в ситуация, а за идиотски подход и грешно планиране на действия, които имат предварително поставена цел (спрямо идеята на играта) и могат да бъдат постигнати по един-единствен начин. Систематично подбираната от хиляди хора тактика не е от естество да постигне тази цел. Следователно съответните милиони изиграни от хиляди хора часове представляват безидейно седене на едно място. Т.е. средното общество на човешката маса, групирана и обединена около иначе простиския интерес да си достави кеф от играта, не е израснала и не е поумняла николко за 11 години, а няма да израстне и след още 11.
Освен "социална памет" съществува и обратното, което не мога да нарека иначе от "социална глупост". Тя не се предава от поколение на поколение, нея просто я има.

2 коментара:

  1. От къде пък сега за ЦС се сети :) уви, на мен не ми тръгва;)

    ОтговорИзтриване
  2. Тръгва, ама никога няма да разбера защо 11-та поредна година на de_dust терористите се крият в своята база, а кънтърите ги ръшват. Wtf, man?!

    ОтговорИзтриване