четвъртък, 29 юли 2010 г.

FREAKSHOW



Мисля да започна нова рубрика в блога, наречена "FREAKSHOW". За да изясня горе-долу идеята, ще направя едно толкова сериозно въведение от няколко изречения, че може да прозвучи абсурдно.
Мисля да прекарам живота си в България. Да, има кусури - но тук ми харесва. Споменах за кусурите - на моменти те са толкова дразнещи, че дори не си струва човек да им отделя внимание. Обаче, по стар балкански обичай, в обществения живот, както и в главите на хората, абсурдът царува, робува и патки пасе. Той - абсурдът - е благодатна почва за избуяване на всякакви социални плевели - хора, обединени около идеологии, които не разбират, всякакъв род утайка, доморасли интелектуал(ц)и, чийто живот е да обвиняват някого за собствения си мързел, столичните таксиметрови шофьори и прочее. В същата нива, обаче, растат и някои ярки индивидуалности - "народните лидери", които са толкова дразнещи, необяснимо-защо-популярни, нелепи или чисто и просто - ебати смешниците. Та в общи линии ще се опитам да ги представя от смешната страна, защото иначе трябваше да съм се обесил преди да се родя. Айде, стига толкова сериозно.
Ще извините френския ми език, но на Свободата Марат, Робеспиер и другите пичове в кюпа й ебаха майката още преди няколко века и я върнаха да оре в ТКЗС-то. От тогава не Свободата води народа, а Тъпотията. По-стара сестра - именно Тъпотията - сега кара влака. Горда от работническо-селския си произход и импулсирана от червените куфарчета, тя сякаш национализира интелектуалната девственост на всеки един от нас. Или иначе казано - масовата тъпотия ражда:
а. абсурдни ситуации, в които попадаме всеки ден
б. абсурдни личности, с които задочно или на живо се сблъскваме
В тази рубрика мисля да сбъдна една своя детска мечта - да "сбия" Българските "ИЗВЬЕСТНЬЕ, майна", да ги накарам да си причиняват много лоши неща един на друг, а покрай тях да го отнесат и други, които не са чак толкова известни, или поне нямат статут на "народни водачи". Накрая ще остане само един, който ритуално ще се самоподпали, самовзриви, удави в помийна яма, а може и да реша да проявя творчески садизъм - ще го оставя жив, за да ни радва. И сам воинът е воин. Ако сте гледали "Celebrity deathmatch" по МТВ - схващате идеята.
Снимката не е най-доброто, което можах да направя, но според мен и тая идея я схващате. Като за лого на мащабна Дебилиада си е баш на място.
Очаквайте до ден-два първия епизод от драмата "FREAKSHOW" - олимпиадата на умствено осакатените, ампутираните от добър вкус, лишени от правилна самооценка и обикновени олигофрени, обединени само и единствено под шапката на собствената си мега-турбо-свръх популярност. Съкратено - "Поп-фолк-кеч".
Химнът вече е готов (текст - Никола Рачев, изпълнение - Веселин Маринов): "Кеч със известни, оо-оо-ооооооо, кеч със известни, оо-ооо-оооооо, оооо, кеч със извеееееееееестниии..." и тъй нататък. Enjoy!
За вас скромен коментатор на първото издание на "Поп-фолк-кеч" ще бъда аз - Никола Рачев, thanks for nothing.

1 коментар: