петък, 13 август 2010 г.

Къса памет

Хората имат адски къса памет. Просто им е по-лесно да не помнят. Днес ще си припомним за Никола Филчев - бивш главен прокурор и адски черна фигура. Името му се появи отново около ареста на Алексей Петров, но сякаш вече не беше заклинанието за страх, което беше преди 4 години. Това е не защото хората са станали по-смели, а просто защото не помнят.
"Знае го селото, ама го няма по делото", че Филчев е поръчител на убийството на прокурора Николай Колев. Повече за самото дело - тук.
Горепосоченото престъпление не е единственото, което се приписва на бившия главен прокурор. Обвинен, но впоследствие оправдан за убийството на адв. Надежда Георгиева. Историята за смъртта на ямболската адвокатка не е от най-приятните, но накратко - тя и убиецът й си говорят в кухнята на апартамента й, той взема кухненски нож/сатър от мивката и го забива 9 пъти в черепа й. После увива тялото в два килима и го слага между два промишлени калорифера. Процесите на гниене се катализират многократно, в следствие на което в смъртния акт пише, че "смъртта е настъпила около 25 февруари 2000 г.", когато диагностицираният циклофреник Филчев официално е в Либия. Чиста работа.

На тази снимка виждате копие от единствения официален документ, потвърждаващ, че Филчев е извършил престъпление.
Чл. 319. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който унищожи, скрие или повреди чужд или не изключително нему принадлежащ документ с цел да причини другиму вреда или да набави за себе си или за другиго облага, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация.
За мрачните години на Филчевия терор каквото и да се каже - малко е. По-подробно - тук.
>

1 коментар:

  1. не виждам нищо за джамбов, епикризата, случаят с мръчков, "ако още веднъж се обадиш, лайно мръсно", контрабандата на брат му, параноята (спешъл трибют - бръмбарите!!!).......

    ОтговорИзтриване