неделя, 7 юни 2009 г.

Грешки в оборота :-)

ЛИСТА НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ АТАКА ЗА КАНДИДАТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
1.ДИМИТЪР СТОЯНОВ
2.СЛАВИ БИНЕВ
3.ДЕСИСЛАВ ЧУКОЛОВ
4.ПЕТЪР ХЛЕБАРОВ
5.ДАНЧО ХАДЖИЕВ
6.СТАНИСЛАВ СТАНИЛОВ
7.НИКОЛА РАЧЕВ
След като се преборих с изблиците на смях, виждайки номер 7 в листата на "Атака" за евродепутатско място, нещо взех леко да се притеснявам. Във интернет-пространството се подписвам с итинското си име и току виж някой взел, че се объркал.
Ако държавата ни може да бъде оприличена на един малък град, Народното събрание може да бъде оприличено на мъъъъъъъъъъъничък общински съвет. Проблемът е, че в тази метафора "Атака" играе ролята на селския идиот, избран за общински съветник сякаш на шега. Ефектът винаги е един и същ - крайни, абсолютно безполезни оценки, нулева конструктивност в действията, популизъм, кирливи ризи, демагогия, публични изстъпления, в резултат на което се формира един стабилен, постоянен електорат от 10 % лумпени, радикали, скинари, таксиджии, националисти, тангранисти, "патриоти" и хора, които "мразят турците заради петстотинте години", или иначе кратичко обединени под слвосъчетанието "социална паплач". И твърдят, че "Атака" са единствената истинска алтернатива, защото "казват истината в очите". Именно това е утайката, която търси вината за собствения си провален живот в евреите, циганите, турците, масоните, билдербергите, световната конспирация, Костов, свинския грип и други изключително логически обосновани причини. Именно тези хора са електората на гореспоменатата формация, проекция на влюбените в абсурда кътчета от съзнанието на българския избирател.
Недай си Боже някой да ме сбърка с кандидат за представител пред Европа на точно тази прослойка, ще му се обидя доживот. Както би казал Меди, сакън!

Няма коментари:

Публикуване на коментар