неделя, 27 декември 2009 г.

Under Construction

Дребната душица откакто свят светува провежда революциите на софра. Когато дребната душица е политик, дребнавостта се обективира в популизъм, или по-точно "популизъмче".
Та от Дискусионен клуб за социална местна политика алармирали, че парламентарните помещения на ГЕРБ се ремонтират. "Този ремонт е таен", смятал бил Николай Белалов. Вмъкнете си сега някакво клише за кризата и "финансовата рецесия, в която се намира релната икономика". Дотук всичко е ОК - ако приемем, че информацията е достоверна. Какви борци за справедливост са тези социалисти, би трябвало да си кажем ние...
... "Защо се ремонтират само стаите на ГЕРБ?", пита още Белалов. "ГЕРБ ремонтират с държавни пари собствените стаи, посочи още той" и допълни, че "стаята на БСП не се ремонтира". Туш с барабаните! Защо, питаме ние, защо стаята на БСП не се ремонтира с държавни пари? Несправедливост, другари! Изведнъж от бойното поле за социална справедливост се телепортираме някъде в кв"Дружба" - пета част, където мургави симпатяги се колят с подострени отвертки за това кой пръв е намерил държавната медна жица, респективно на кого принадлежи. Но сега сериозно - подобна махленска завист говори за абсолютна политическа некомпетентност. Хубаво, намерили са компромат - ами поне да го използват като хората! Заформете интрига, отидете в някое сутрешно предаване, поспекулирайте по темата "няма за пенсии, има за ремонт"... Грехота, другари!
Шабонираният от екслопатация и преексплоатация Шопенхауер (когото куцо и сакато се утрепва да цитира, най-често грешно) твърди, че смехът възниква от разпознаването на несъответствието между очакваното и новото, често абсурдно представяне на нещата. Аз очаквах политическа война на компроматна основа, а то ремонт им се прищяло... Разпознахте ли несъоветствието?
Некомпетентността и дребнавостта превръщат политиката в свада за синор. А те май имаха по-важни задачи...

Няма коментари:

Публикуване на коментар