неделя, 7 юни 2009 г.

Бай Ганьо прави евроизбори

...и ето, че излязоха предварителните резултати от изборите за Европейски Парламент. Резултатът в моя подреден малък свят е непреодолимото желание да сложа край на живота си, обесвайки се на петолъчката на Партийния дом. Честно, просто изпитвам безнадеждност пред масовата незаинтересованост на народа от собственото му бъдеще. Но да се върнем на резултатите. Избирателната активност е 37.73 %, но не това е най-фаталното. В Литва, например, избирателната активност е под 16 %, а в Белгия, където гласуването е задължително, активността надминава 90 %. В защита на народа може да се изтъкне средно високата електорална активност. Но дотук със защитата...
А сега малко на жаргон - за по-голяма експресивност. Предварителните данни сочат 10 % за "Атака", 5 % за "Ред, Законност и Справедливост", 1 % за "Зелената партия"... и фрапиращите 6 % за "Лидер". И тук е моментът възмутено да възкликна "Ама вие сериозно ли ?!" Простата сметка разкрива, че тези 22 % от 37.73 % възползвали се от правото си на глас се равняват на 7 % от целокупния български народ. И именно тези фатални 7 % чертаят бъднините на свидната ни татковина.
7 % от българския народ за пореден път доказа, че политическата неграмотност е по-силна от всякога, захранвана предизборни кебапчета, голи обещания, националистически словоблудства, заплахи и най-простичка покупко-продажба на гласове. 7 % от целокупния народ на България страда от патологичен идеологически карцином. Ако можеше да види как протичат изборите за представители на България в Европейския парламент в българското село, Алеко би кимнал самодовлно с глава, промърморвайки "Аз казах ли ви...", след което ще пусне скръбна сълза, ще се превърти в гроба и ще умре доброволно за втори път. Даже Йовков не би могъл да си изсмуче от пръстите, че натуралната размяна "вот срещу кафе" е изражение на виталността на българския селянин. Никаква виталност не е това, а е отказ от идеалите, за които навремето са умирали хора. Ама за какви идеали можеш на говориш на човек, чието ежедневие циркулира около единствената мисъл дали ще го хванат полицаите, ако го хванат че реже катерушка за да я предаде на вторични суровини. Той не пресмята изборни резултати, а колко шишета ракия е половин детска пързалка. Прости хора - прости идеали. Разни хора - никакви идеали. В сбиротъкът се раждат пороци.
Наблюдава се и един много странен феномен за родните условия - коропоративен вот. Христо Ковачки твърди, че "неговите работници са били помолени да му повярват". Случайно да долавяте елемента на заплаха? Леко лъха на "Ако всички не гласувате под строй за "Лидер" семействата ви ще видят хляб на масата през крив макарон". А наивния човечец вярва ли, вярва, че всевиждащото око на шефа ще погледне през непрозрачния плик и ще види, че всъщност той не е дал гласа си за него. Но на това явление трябва да се отдели малко повече време, за да бъде анализът му пълноценен.
По официални данни около 7 % от българския народ са или продажници, които сами си слагат цена от 20 лв, или абсолютни малоумници. Ако отчетем и негласувалите, процентът заплашва да се окаже доста по-висок. Така че алтернативите са две - или много кратък, но много кървав преврат, или поставяне под пълно доживотно запрещение на всеки един, продал безценното си право да определя бъдещето на обществото на смешната, дори за черна Африка, цена от 2 кила сирене. Естествено, наясно съм, че и двете ми предложения са абсурдни, но като гледам изборните резултати само такива мисли се зараждат в главата ми. Ей, прост народ, и това си е... !

9 коментара:

  1. Прост не, ами чак вдлъбнат. Народ е доста смело казано

    ОтговорИзтриване
  2. коко не съм те виждал онлайн в скайп да ти го кажа и за тва сри че тука- бате супер тъпо и просто е да пускаш тема - "ГЛАСУВАЙТЕ" и после да обвиняваш хората за кой са гласували??? Ми аз гласувах за Атака и не ми пука дали ме наричаш идиот или квото и да е. Доста крайна партия е, но са прави и трябва да се обърне внимание на това, че сигурно няма българин, който да е гласувал за ДПС?

    ОтговорИзтриване
  3. Не си длъжен да си сългласен с мен, но и аз не съм длъжен да съм съгласен с теб. Ако искаш да ми кажеш, че електората на "Атака" не са такива - опровергай ме с аргументи, или още по-добре ще бъде, ако те самите успеят да ме опровергаят с действия. Всичко друго са думи, думи, думи, думи, думи, лозунги, крясъци, изцепки и лошо възпитание.
    Извинявай, ама как да нарека партия, която изисква от Турция да се ИЗВИНИ на българите за обесването на Васил Левски, освен ИДИОТСКА?

    ОтговорИзтриване
  4. ТУРЦИЯ, ИЗВИНИ СЕ!!! ТУРЦИЯ, ИЗВИНИ СЕ!!!
    Ще има заместник-министър турчин във всяко министерство...всичко това им го поднася на тепсия едно момче, което не е управлявало и лавка за цигари- Сергей Станишев, Сергей ДМИТРИЕВИЧ Станишев...един човек, който не е българин по произход дава власта на още един друг човек, които не е българин по произход

    ОтговорИзтриване
  5. коментара ми не бепе толкова за ДПС, колкото за факта, че преди изборния ден казваш на хората да гласуват, те те слушат, и после ги наричаш идиоти! да беше казал за кой да гласуват, бе !

    ОтговорИзтриване
  6. Ми всъщност никой не гласува, 37% е жалък резултат. Даже едни 20%, от тези гласували, не са го направили за да изразят политическа воля, а поради страх или заради 30 лв и печено пиле, с което искрено се надявам да се задавят. При избирателна активност от 55+% никой нямаше да забележи ЛИДЕР. Хората вместо да се възмущяват "какви изедници" са политиците и как се манипулират избори, да излязат и да гласуват... МАСОВО.

    ОтговорИзтриване
  7. Това са две излючително различни неща - да гласуваш е твое право И задължение, а за кого да гласуваш - твое убеждение. Всеки има право да гласува по убеждение, но това не означава, че нямам право да се изказвам срещу абсурдността на чуждите убеждения. Както впрочем и ти имаш пълното право да се изказваш срещу моите възгледи. Пък и както виждаш, наричам само 22 % от избирателите "идиоти", а не всички.
    Хубаво, не си идиот. Просто "идеологически се различаваме". Така по-добре ли е?

    ОтговорИзтриване