вторник, 11 май 2010 г.

Неокулт

Дядо ми ми е разказвал, че навремето, когато докарали първия зъболекарски стол в Китайската народнодемократична република, "Великия кормчия" Мао отишъл да види що за чудо е това. Погледнал, подвил морен крак, а столът - о, изненада! - веднага бил изпратен в Китайския Народен музей - все пак това е не кой да е, а първият стол, а на него е седял (поне за кратко) не кой да е, а самият Мао! Друга подобна история разказва как Ким Чен Ир спрял кортежа си край полето, за да иде по малка нужда, а след това поговорил с фермерите, които работели на ориза. На следващия ден на това паметно място се появил десеттонен гранитен блок, на който със златни букви и дълбок патос с подробности бил описан разговорът между селяните и Вожда.
Днес имах рядкото щастие да се отъркам отдалеч в аурата на Негово-Величество-Шихан Генерал-лейтенант-министър-председател-доктор-Бойко Борисов, който в делничен (работен) ден, в 12 часа на обяд, пазен от (по груби изчисления) минимум 30 полицаи, риташе футбол на "Спортна София" в Борисовата градина. Очаквам следващия път като отида да поритам да има не полицаи, а командоси, които да пазят гвардейците, които пък на свой ред да охраняват златната паметна плоча "БОЙКО БОРИСОВ ИГРА МАЧ ТУК!", а паркът да бъде прекръстен на БойкоБорисовата градина.
Не, че нещо му завиждам, че рита в работно време - напротив - дай, Боже, всекиму такъв кеф. Ама ми липсва речник да опиша помпозността на кортежа - то не бяха БеЕмВе-та, С-класи, хора с костюми, жички в ушите, само дето не бяха покрили терена с кевларено одеяло. Алоооооооооооооу, позьорчето, да вземем да впрегнем държавната машина в нещо по-полезно, а?

3 коментара:

  1. В 12 на обяд мач играят децата като са във ваканция или в часа по физкултура.
    В обедната почивка хората дето работят обикновенно хапват нещо и се връщат да бачкат, не отиват до стадиона ударят едно „воле“ на крак.
    Работодателя на тоз дрисльо за това ли му плаща, да рита топка.

    ОтговорИзтриване
  2. Борисовата градина си е борисова... Той е убеден, че не само тя вече е негова, ами и България.

    Пич, извинявай за спама, ама ме изкефи коментарът ти под статията на Сандо за ФСБ. :)

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти, аз се радвам на всеки коментар :-))) Това означава, че някой, някога, някъде, ме чете, което само по себе си ми прави удоволствие :))

    ОтговорИзтриване